Page 299 - strateji

Basic HTML Version

289
TESTİ KEBABI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 500 gram kuşbaşı et (tercihen kuzu)
• 3 orta boy domates
• 1 baş sarımsak
• 4-5 adet sivri biber
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
İşlem Basamakları
1.
Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.
2.
Yeterince tuz ilave edilir.
3.
Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur ve üzerine
tereyağı konulur.
5.
Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır
(Ağız kapatılacak büyüklükte patates de olabilir.).
6.
Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü ile yakılmış bir ateşte pişirilir.
7.
Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis edilir.
Not:
İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle
yapmaları tavsiye edilir.
Et Yemekleri