Page 293 - strateji

Basic HTML Version

283
ŞIRDAN DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 4 adet şırdan
• 250 gram kıyma
• 500 gram pirinç
• 500 gram kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon
• 1 adet limon
İşlem Basamakları
1.
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır.
2.
İyice temizlendikten sonra birkaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır.
İşkembenin temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.
3.
Soğanlar küçük küçük doğranır.
4.
500 gram pirinç, 250 gram kıyma, 1 yemek kaşığı biber salçası,1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
eklenerek karıştırılır.
5.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur.
6.
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra açık olan kenarları iğne iplik ile dikilerek tencereye
yerleştirilir.
7.
3 su bardağı su ve tuz ilave edilip 60 dakika pişirilir.
8.
Üzerine bolca kimyon (tercihe göre pul biber) dökülerek servis edilir.
Et Yemekleri