Page 285 - strateji

Basic HTML Version

275
SAZAN DOLMASI
Kullanılacak malzemeler (10 kişilik)
• 5 kg’lık sazan balığı
• Sazanın içinden çıkarılan havyar
• 1,5 su bardağı bulgur
• Yeterince nane
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 orta boy kuru soğan
• Yeterince tuz
• 1 adet limon suyu ile1 kahve fincanı sıvı yağ karışımından hazırlanan sos
• Süslemek için yeşillikler (limon, domates, salatalık, marul, maydanoz vb.)
• 2,5-3 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Sazan balığı temizlenir. Pullu kısmının bulunduğu üst deri çıkarılır.
2.
Balığın iç temizliği yapılır. Havyarı ayrılır. Akan su altında yıkanır.
3.
Bulgur ayıklanır, yıkanır.
4.
Ayrı bir tencerede soğan, sıvı yağla pembeleşinceye kadar kavrulur.
5.
Havyar eklenerek sararıncaya kadar kavrulur ve bulgur ilave edilerek, kavurmaya devam edilir.
6.
Yeterince tuz, nane ve kaynar su eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
7.
İğne iplik hazırlanır. Balığın içi pilavla doldurulup dikilir.
8.
Balığın altına ve üstüne bıçakla çizik atılır.
9.
Balığın üzerine hazırlanan limon ve sıvı yağla hazırlanan sos sürülür.
10.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1,5 saat pişirilir.
11.
Pişen balık tepsiye alınır.Yeşilliklerle (limon,domates,salatalık,marul,maydanoz vb.) süslenir.
12.
Sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri