Page 281 - strateji

Basic HTML Version

271
PIRASA MUSAKKA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• ½ kilo pırasa
• 200 gram kıyma
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz
• 1 su bardağı su
• 1 çay bardağı ıslatılmış nohut
İşlem Basamakları
1.
Pırasalar yıkandıktan sonra halka halka doğranır.
2.
Doğranan pırasalar bir tencerede kavrulur.
3.
Başka bir yerde kıyma kavrulur, üzerine salça ve nohut ilave edilir.
(
Nohutlar bir gece önceden
ıslatılmış, kabuklarından arındırılmış ve ikiye parçalanmış olmalıdır.)
4.
Kavrulan karışım pırasaların üzerine konur, üzerine 1 bardak su eklenir ve 20-25 dakika ocakta
pişirilir.
5.
Pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri