Page 279 - strateji

Basic HTML Version

269
PIRASA DOLMA
Kullanılacak Malzemeler (10 kişilik)
• 1 kg pırasa
• 2 adet soğan
• 250 gram kıyma
• 1 limon
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 1 yemek kaşığı biber salça
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• Maydanoz, dereotu
• Tuz, karabiber, nane
• 1-2 adet domates
İşlem Basamakları
1.
Pırasalar kaynayıp durulan suda haşlanır.
2.
Pırasalar içleri kolay çıksın diye soğuk suya atılıp içleri halka halka çıkarılır.
3.
İç malzemeler (kıyma - pirinç - doğranmış soğan - dereotu - maydanoz - biber salçası- doğranmış
domates - nane - karabiber - tuz) bir kapta birleştirildikten sonra yoğrulur.
5.
İçleri alınmış pırasaları iç malzemesiyle doldurulur, tencereye dizilip üzerini bir tabakla kapatarak
tabağı geçmeyecek kadar su doldurulur ve limon ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Ege Usulü
Et Yemekleri