Page 269 - strateji

Basic HTML Version

259
ÖDEMİŞ KEBABI (KÖFTESİ)
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 500 gram orta yağlı koyun dana döş kıyma
• 1 kahve fincanı irmik
• ½ yemek kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• ½ yemek kaşığı tuz
• Dilimlenmiş ekmek
• 100 gram tereyağı
• Toz tatlı kırmızıbiber
Süsleme malzemeleri
• 2 adet orta boy domates
• 2 adet yeşilbiber
• 2 adet orta boy soğan
• İsteğe göre yoğurt 1-2 yemek kaşığı
• 1-2 dal maydanoz
İşlem Basamakları
1.
Köftelik kıyma karıştırma kabına alınır; kimyon, karabiber, tuz ve irmik ilavesi ile yoğrulur.
dolapta dinlendirilir.
2.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp serçe parmağı inceliğinde düzgün
şekillerde yuvarlanır, ızgarada pişirilir.
3.
Soğan, domates, biber de aynı ızgarada pişirilir.
4.
Tereyağlı sos için tavada tereyağı eritilir, toz biber içine atılır, ocaktan alınır.
5.
Dilim ekmekler sosa batırılır, servis edilecek tabağa yerleştirilir, köfteler üzerine yerleştirilir.
sebzeler de tabağa yerleştirilerek sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri