Page 267 - strateji

Basic HTML Version

257
ORMAN KEBABI
Kullanılacak Malzemeler
• 500 gram kuzu kuşbaşı
• 2 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 300 gram kanlıca mantarı ya da kültür mantarı
• 2 adet sivri biber
• 1 tatlı kaşığı un
• Kırmızıbiber, kekik, karabiber, tuz
• 2 bardak sıcak su
İşlem Basamakları
1.
Kuşbaşı et suyunu salıp pembeleşinceye kadar 1 kaşık tereyağında kavrulur.
2.
Küçük yemeklik doğranan 1 kuru soğan eklenir 3-4 dakika kavrulur.
3.
Un eklenip 2-3 dakika kavrulur, 2 bardak sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
4.
Diğer tarafta mantarlar temizlenip 5 dakika haşlanır.
5.
Haşlanan mantar 4-6’ya bölünerek tavaya konur.
6.
Dörde bölünmüş 1 kuru soğan ve iri doğranmış sivribiber eklenip 1 kaşık tereyağında kavrulur.
7.
Etler suyu çekip yumuşayınca altı kapatılır. Mantarlı karışım eklenip baharatlar ve tuz eklenir. 1-2
dakika kavrularak servis edilir.
Not:
Kanlıca mantarı eylül-ekim aylarında yetişir. Bolu yöresine özgü son derece lezzetli bir mantardır.
Et Yemekleri