Page 265 - strateji

Basic HTML Version

255
ODUN KÖFTE
Kullanılacak Malzemeler
• 1 kg koyun ya da kuzu kıyması
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı un
• 20 adet sivri yeşilbiber
• 4 adet domates
Servisi için
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı toz biber
İşlem Basamakları
1.
Kıyma, un ve tuzla birlikte 5-10 dakika yoğrulur.
2.
Kıvamı geldikten sonra şişlere sarılarak elle düzeltilir.
3.
Önceden hazırlanan meşe dalı odunlar ocakta yakılır.
4.
Köfte odunun közünde pişirilir. Odun yanda yanmaya devam eder.
5.
Aynı közde domates ve biberler de közlenir.
6.
Köfte, yanında közlenmiş domates, közlenmiş biber, isteğe göre de baharat ile servis edilir.
Et Yemekleri