Page 259 - strateji

Basic HTML Version

249
MAKLUBE (ÇEVİRME)
Kullanılan Malzemeler
• 1,5 kg kemer patlıcan
• ½ kg kuşbaşı et
• 2 su bardağı pirinç
• 4,5 su bardağı su
• 125 gram tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı kızartma yağı
Üzeri için
• 100 gram çam fıstığı
İşlem Basamakları
1.
Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlenir, tuzlanıp bekletilerek acı suyu alınır.
2.
Ayrı bir tencerede et, suyunu çekinceye kadar pişirilip ateşten alınır.
3.
Etin içine tereyağı atılıp et biraz çevrilir.
4.
Bir tavada yağ kızdırılarak patlıcanlar kızartılır.
5.
Süzgece konur fazla yağın süzülmesi sağlanır.
6.
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve süzülür.
7.
Pişirilen etlere baharatlar eklenip etler tencerenin tabanına yerleştirilir.
8.
Kızartılmış patlıcanlar önce etlerin üzerine sonra tencerenin kenarlarına gelecek şekilde kaplanır.
9.
Yıkanmış, süzülmüş pirinç, tuz, yağ ve suyla tencereye ilave edilir, kenarda kalan patlıcanlar
pirincin üzerine kapatılır.
10.
20 dakika çok hafif ateşte pişirilir.
11.
5 dakika dinlendirmeye bırakıldıktan sonra servis tabağına ters çevrilir.
12.
Yağda kızartılan çam fıstığı üzerine dökülür ve servis edilir.
Et Yemekleri