Page 257 - strateji

Basic HTML Version

247
KUZU GÜVEÇ
İşlem Basamakları
1.
Kuzunun ön kolundan alınan et iki parmak genişliğinde küp küp kesilir, güvece konulur.
2.
Tuz ve soğanlar atılır, bir müddet kavrulur.
3.
Daha sonra domates ve salça ilavesi yapılarak suyu çekilene kadar beklenir.
4.
Biberler doğranıp etin üstüne ilave edilir. Karabiber eklenerek üzerini örtecek kadar kaynamış
su konulur.
5.
Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra fırına konulur.
6.
30 dakika sonra etin pişip pişmediği kontrol edilir.
7.
Üzerine ikiye bölünmüş domates ve biberler konulur.
8.
Güvecin üstü kızarınca fırından alınır.
9.
İstenirse birer kişilik küçük toprak güveçlere konularak servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 adet kuzunun ön kol eti
• 10 adet arpacık soğanı
• 4 adet sivri biber
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• Etlerin üzerini örtecek kadar kaynamış su
Üzeri için
• 1 adet domates
• 2 adet biber
Et Yemekleri