Page 255 - strateji

Basic HTML Version

245
KUZU ETLİ ŞEVKETİ BOSTAN
Kullanılacak Malzemeler
• ½ kg şevketi bostan
• ½ kg kuzu eti
• 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
• 2 adet kuru soğan
• 50 gram kuru üzüm
• 50 gram ceviz içi
• 2 su bardağı su
• ½ çay bardağı sıcak su
• Yeterince tuz
İşlem Basamakları
1.
Ayıklanan şevketi bostan kaynamış tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir (ortalama 10 dakika).
2.
Süzülerek kenara alınır.
3.
Zeytinyağında kuzu eti önce tencerede suyu çekene kadar kavrulur.
4.
Soğanlar yemeklik doğranarak üzerine ilave edilir.
5.
Dörde bölünmüş cevizler ile şevketi bostan ilave edilir.
6.
Islatılmış kuru üzüm eklenerek ½ çay bardağı sıcak su konulur.
7.
Tuzu ilave edilir.
8.
Kısık ateşte 10 dakika pişirilir.
9.
Sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri