Page 241 - strateji

Basic HTML Version

231
KIYMALI KEME
Kullanılacak Malzemeler
• ½ kg keme
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 200 gram kıyma
• 1 yemek kaşığı salça
• Tuz, karabiber, pul biber
• 1 baş soğan
İşlem Basamakları
1.
Tereyağı eritilir, soğan incecik kıyılır yağda pembeleştirilir.
2.
Kıyma ilave edilir, kavrulur.
3.
Kabuğu soyulup incecik yaprak yaprak ve ufak doğranmış kemeler içine atılır.
4.
Salça ve baharat katılır.
5.
Yemeğin tamamını aşacak şekilde su ilave edilip tuz ekilir.
6.
20 dakika kısık ateşte pişirilir.
7.
İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Et Yemekleri