Page 235 - strateji

Basic HTML Version

225
KENGER MEFTÜNESİ
Kullanılacak Malzemeler (8 kişilik)
• 1,5 kg kenger
• 1 çay kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı biber salçası
• 200 gram sumak tanesi
• 500 gram kuzu kuşbaşı
• Tuz, kırmızıbiber
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı su
• 2 su bardağı sıcak su
Üzeri için
• 1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak
İşlem Basamakları
1.
Kengerin önce dikenleri ayıklanıp temizlenir.
2.
Kuşbaşı et yıkanır, 1 su bardağı su ile tencerede 40 dakika haşlanır.
3.
Haşlanan etin üzerine tuz, karabiber, salça, yağ ve kenger ilave edilip kavrulur (10 dakika).
4.
Üzerine 2 su bardağı sumak suyu ilave edilerek 40 dakika orta ateşte pişirilir.
5.
Servisi için üzerine ezilmiş sarımsak eklenir.
Not:
Sumak suyu,
sumakların 2 su bardağı sıcak su içerisinde yarım saat bekletilmesi ve
süzülmesiyle elde edilir.
Et Yemekleri