Page 231 - strateji

Basic HTML Version

221
KAYSERİ TAVA
Kullanılan Malzemeler
• 1 kg yağlı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
• 3 orta boy ince kıyılmış soğan
• 3 orta boy kabukları soyulmuş, ince doğranmış domates
• 1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
• 1 çay kaşığı kekik
• Taze çekilmiş karabiber
• Tuz
İşlem Basamakları
1.
Koyun eti küçük kuşbaşı doğranır.
2.
İnce kıyılmış soğan, domates, tuz, biber eklenir.
3.
Etlerin terbiyelenmesi için ince kıyılmış soğan, domates, tuz, biber elle karıştırılır.
4.
Fırın ısısı 130 dereceye getirilir, kiremit alınır biri ters yatırılır, içine etler konur ve düzgünce yayılır.
5.
Üzerine öteki kiremit kapak gibi kapatılır, bir tepsiye yerleştirilir.
6.
Fırına sürerek 1,5 saat pişirilir.
7.
Pişen kebap fırından alınıp üstteki kiremit kaldırılır.
8.
Biraz kuruca olan bu kebabın üzerine ince kıyılmış kekik ve maydanoz serpilerek servis edilir.
Et Yemekleri