Page 23 - strateji

Basic HTML Version

13
BACAKLI ÇORBA
Kullanılacak Malzemeler (12 kişilik)
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 kâse erişte
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• Nane, kırmızıbiber, tuz
İşlem Basamakları
1.
Mercimekler bol suda haşlanır.
2.
İçine erişteler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
3.
İnce doğranmış kuru soğan tereyağında kavrulur salça kırmızıbiber ve nane eklenir.
4.
Naneli karışım haşlanan mercimek ve erişteye eklenir.
5.
Sıcak servis edilir.
NOT:
Bu çorba arzu edilirse nohutla da yapılabilir veya çorbaya haşlanmış nohut da ilave edilebilir.
Çorbalar