Page 229 - strateji

Basic HTML Version

219
KARALAHANA SARMASI
İşlem Basamakları
1.
Lahanalar orta boy tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2.
Ayrı bir kapta soğanlar doğranır, ayıklanmış yıkanmış pirinç, kıyma, tuz, pul biber ve sıvı yağ ilave
edilerek karıştırılır.
3.
Haşlanmış karalahanalar büyüklüklerine uygun olarak bölünür, kökleri kesilir.
4.
Lahanaya bir parça harç konularak hafif gevşek ve çok büyük olmayacak şekilde sarılır.
5.
Sarılan lahanalar tencereye yerleştirilerel üzerini örtecek kadar sıcak su ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave
edilir.
6.
En üstüne tereyağıda eklenerek kısık ateşe konur.
7.
Piştikten sonra servis tabağına alınarak isteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler (8 kişilik)
• 2 bağ karalahana
• 500 gram orta yağlı kıyma
• 1 su bardağı pirinç
• 3 orta boy soğan
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• ½ su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
• 4 yemek kaşığı tereyağı
Sosu İçin
• Sarımsaklı yoğurt
Et Yemekleri