Page 225 - strateji

Basic HTML Version

215
KÂĞIT KEBABI
Kullanılacak Malzemeler
• 250 gram orta yağlı kıyma
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 diş sarımsak
• 2 adet taze biber (yeşil ve kırmızı)
• 1 çay kaşığı domates salçası
Üzeri için
• 2 adet taze biber (yeşil ve kırmızı)
• 1 adet domates
İşlem Basamakları
1.
Tohumlarından ayrılan biberler maydonazla birlikte zırhla çok ince kıyılır.
2.
Baharatlar, sarımsak ve tuz ilave edilerek kıyma da zırhtan geçirilir.
3.
Domates salçası sürülmüş yağlı kağıdın üstüne yoğrulan kıyma parmak kalınlığında yuvarlak
şekilde yayılır.
4.
Doğranmış domates ve biberler etin üzerine konarak saç tava ile taş fırına verilir 15 dakika pişirilir.
5.
Açık pide üzerinde servis edilir.
Et Yemekleri