Page 223 - strateji

Basic HTML Version

213
KABURGA DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
İç pilav malzemeleri
• 1 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı rendelenmiş badem
• 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
• 1 su bardağı su
• 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
• 1 yemek kaşığı karareyhan
• ½ çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
Kaburga malzemeleri
• 1,5 kg kaburga eti
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı karabiber
• 3 su bardağı su
İşlem Basamakları
İç pilavın hazırlanışı
1.
Pirinç ile badem tereyağında kavrulur.
2.
Kavrulmuş pirinç badem karışımının yarısı
bir kenara ayrılır.
3.
Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlanır.
4.
Haşlanan pilav soğutulur ve üzerine pul bi-
ber, karabiber, maydanoz, karareyhan, tuz
ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımı
eklenir, iyice karıştırılır.
Kaburganın hazırlanışı
1.
Kaburganın içine pilav doldurulup iğne
iplikle dikilir.
2.
Bir tencerenin içine kaburga konur, su ilave
edilerek yaklaşık 110-120 dakika haşlanıp
sudan çıkarılır.
3.
Daha sonra tereyağı ile yağlanan kaburga
orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişi-
rilir. Sıcak olarak servis edilir.
Not:
Kaburgayı doldururken içine boşluk bırakın eğer boşluk kalmazsa kaburganın patlama ihtimali
vardır. Kaburganın doldurmadan önce karabiberlerle ovulması lezzetini arttırır.
Et Yemekleri