Page 217 - strateji

Basic HTML Version

207
KABAK BORANİYESİ
Kullanılan Malzemeler
• 500 gram kuşbaşı et
• 1 kg beyaz kış kabağı
• 1 su bardağı nohut
• 400 gram tuzlu yoğurt
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 baş sarımsak
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
İşlem Basamakları
1.
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır.
2.
Islatılan nohutlar haşlanır ve süzülür.
3.
Et haşlanır.
4.
Bir baş sarımsak ve soğan ince kıyılır.
5.
Kabaklar kuşbaşı iriliğinde doğranır.
6.
Başka bir tencerede kıyılan soğan, sarımsak ve kabaklar bir kaşık yağ ve su ilave edilerek
kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
7.
Pişen kabakların üstüne et ve nohut ilave edilir.
8.
Et haşlama suyuna tuzlu yoğurt eklenerek eritilir ve ana malzemenin bulunduğu tencerenin
üzerine dökülerek tuzlu yoğurdun malzeme ile özdeşlenmesi sağlanır.
9.
İsteğe göre bir iki biber ayıklanarak ilave edilebilir.
10.
Yemek ateşten alındıktan sonra bir çorba kaşığı yağ ile nane kızdırılarak üzerine dökülür.
11.
Nane kızdırılmadan da yemeğe serpilebilir.
Et Yemekleri