Page 213 - strateji

Basic HTML Version

203
İŞKEMBE VE MUMBAR DOLMASI
İşlem Basamakları
1.
İşkembe ve bağırsakların içi ve dışı yaklaşık yarım saat yıkanır.
2.
Pirinç yıkandıktan sonra zar büyüklüğünde doğranmış yağsız dana eti, ayçiçek yağı, salça,
karabiber, nane ve pul biber birlikte pirince ilave edilerek iyice karıştırılır.
3.
İşkembeler dolma olacağı için istenen büyüklükte kesilir, 1/3’ü doldurularak beyaz iple dikilir.
4.
Bağırsakların içi hazırlanan malzeme ile doldurulur.
5.
Daha sonra hazırladığımız mumbar ve işkembenin üzerine bir baş soğan rendelenir ve iyice
karıştırılır. (Bu işlemin amacı işkembede kötü koku oluşmasını engellemek ve yerken damağa
yapışan kısmı yok etmektir).
7.
Daha sonra tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır ve düdüklü tencereye alınır.
8.
Tencerede dolma ve mumbarın üzerini 5 cm. civarında örtecek şekilde su ilave edilerek kaynat-
maya geçilir. Yaklaşık 1,5 saat kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 20 dakika dinlenmeye bırakılır,
servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler
• 250 gram yağsız dana eti
• 1 adet soğan
• 2 adet kuzu işkembe ve bağırsağı
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 kg pirinç
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı nane
• 1 çay kaşığı pul biber
• Tuz
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 litre su
Et Yemekleri