Page 207 - strateji

Basic HTML Version

197
İSKİLİP KEBABI
• 2 kg pirinç
• 1,5 kilo et
• 500 gram tereyağı
• 5 yemek kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
• 3,5 su bardağı su
• 5 adet kuru soğan
1.
Pirinçler tuzlu kaynar suya batırılıp süzülür,
tuzlu ılık suda yarım saat bekletildikten sonra
yıkanıp süzülür.
2.
Tencereye 500 gram tereyağı konulur, kuşgö-
zü doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar
kavrulur, yağ süzülerek pilav tavasına alınır.
3.
Yağın yarısı ayrılıri 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı
kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir,
tencerede 5 dakika kavrulur.
4.
Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su eklenip ten-
cerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
5.
Eti dolma tenceresi içerisine muntazam dizilir.
6.
Birkaç kez karıştırıldıkran sonra tuz, karabi-
ber, kalan yağ ve soğanın yarısı ilave edilir.
7.
Kalan 1 su bardağı sıcak su eklenir.
8.
Etlerin üzerine sacayağı yerleştirilir.
9.
Üstüne temiz bir tepsi ters olarak yerleştirilir.
10.
Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tep-
sinin üstüne konur.
11.
Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenar-
ları hamurla sıvanır, kürdanla küçük bir delik
açılır. (buhar çıkması için).
12.
Kısık odun ateşinde en az 4 saat pişirilir.
13.
Servis anında; pilavın üzerine et, etin üzerine
et suyu ilave edilerek servis edilir.
İşlem Basamakları
Kullanılacak Malzemeler
Et Yemekleri