Page 205 - strateji

Basic HTML Version

195
İZMİR KÖFTE
• ½ kg kıyma
• 2 adet soğan
• 3 adet domates
• 1 adet yumurta
• 4-5 dilim bayat ekmek
• ½ demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı un (tercihe göre)
• 1 su bardağı su
• 1 çay kaşığı kimyon
• Tuz ve karabiber
Sosu için
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 1 adet soğan
• 4 adet patates
• 1 çorba kaşığı salça
• 3 su bardağı sıcak su
• Yeterince tuz
İşlem Basamakları
1.
Derin bir kabın içine 2 adet soğan rendelenir, ½ demet maydanoz ince ince kıyılır, üstüne yarım
kg kıyma eklenir.
2.
Ayrı bir çukur kapta 4-5 dilim bayat ekmek içi tuz, karabiber,1 çay kaşığı kimyon ve yumurta
eklendikten sonra kıymanın bulunduğu kaptaki karışımla birleştirilip iyice yoğrulur.
3.
İzmir köfte şekli vererek (parmak büyüklüğünde) fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında
180 derecede 15 dakika (yarı pişmiş olarak) pişirilir.
4.
Patatesler kalın dilimler halinde kesilir ve kızartılır.
5.
Tencerede yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırılır. 1 adet soğan küp küp doğranır.
1 çorba kaşığı salça da eklenerek iyice karıştırılır.
6.
3 su bardağı sıcak su da döküldükten sonra sos kaynamaya bırakılır.
7.
Sos kaynayınca kızartılan patatesler sosa eklenir ve karıştırılır. Tuzu eklendikten sonra sos
tenceresinin kapağı kapatılır.
8.
Fırından alınan köftelerin üzerine hazırlanan sostan dökülür. 3 adet domates yarım ay şeklinde
kesilip fırın tepsisine dizilir. Sos döküldükten sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15
dakika pişirilir.
Kullanılacak malzemeler (6 kişilik)
Et Yemekleri