Page 203 - strateji

Basic HTML Version

193
İÇLİ KÖFTE
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• ½ kg kısırlık bulgur
• ½ kg yarma bulgur
• Yeteri kadar tuz
İçi için
• 500 gram kıyma
• 1 adet soğan
• 1 su bardağı ayçiçeği yağı
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı pul biber
1.
Kısırlık bulgur ile yarma bulgur karıştırıla-
rak ve bir miktar su ilave edilerek yaklaşık
yarım saat yoğrulur.
2.
Yoğrulmuş hamur 20-25 dakika bekletilir.
3.
Bu arada ayçiçeği yağı tavada kızdırılarak
doğranmış soğanlar ilave edilir.
4.
Soğanlar, hafif pembeleşince kıyma, karabi-
ber ve pul biber ilave edilerek kavrulur.
5.
Son olarak yine küçük küçük doğranmış
maydanozlar ilave edilerek malzeme
dinlendirmeye bırakılır.
6.
Bu arada hamur tekrar birkaç dakika
yoğrulur.
7.
Avuç içini dolduracak şekilde hamur alına-
rak içi oyulur.
8.
Hazırlanmış malzeme içine doldurulur ve
ağzı kapatılır.
9.
Hamur ve iç bitinceye kadar bu işlem tekrar
edilir. Ancak tüm köfteler birbirlerine değ-
meyecek şekilde istif edilir.
10.
Yine yaklaşık 20 dakika dinlenen köfteler
tencereye konularak su ilave edilir. Yakla-
şık yarım saat kaynatıldıktan sonra köfte-
ler kevgirle tencereden alınır.
11.
Servise hazır hale gelen köfteler istenirse
kızartılarak da servis edilebilir.
İşlem Basamakları
Et Yemekleri