Page 201 - strateji

Basic HTML Version

191
ITIR YAPRAKLI TAZE ASMA YAPRAĞI SARMASI
Kullanılan Malzemeler
• 500 gram yağlı koyun kıyması
• 500 gram pirinç
• 8 adet ıtır çiçeği yaprağı
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 200 gram ilik
• 1 kg taze asma yaprağı
Yeterince su
İşlem Basamakları
1.
Koparılan taze asma yaprakları siniye dizilir, yaprakların solması beklenir.
2.
Kıyma, pirinç, bir adet ince kıyılmış soğan, iliğin yarısı, tuz ve karabiber tepsiye konur ve
karıştırılır.
3.
Hazırlanan iç malzemesinin üzerine ince kıyılmış ıtır yaprağı serpilir, karıştırılmaz.
4.
Sarmalar serçe parmağı kalınlığında sarılır, tencereye dizilir. (Her sarmayı sarmada iç ile üzerin-
deki kıyılmış ıtırla karıştırılarak alınır ve sarılır. Sarmaların sarma yönüne doğru aynı yönde dizil-
mesi pişerken açılmaması için önemlidir.)
5.
Sarmaların üzerine tuz ve ilik konur, dolma taşı ile bastırılır.
6.
Dolma taşı hizasına kadar su ilave edilir ve kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altı
kısılarak pişirilir.
Et Yemekleri