Page 193 - strateji

Basic HTML Version

183
GÜVEÇTE ET
Kullanılacak Malzemeler
• 1 kg et
• 4- 5 adet biber
• 3-4 adet domates
• Taze soğan (arzuya bağlı)
• 100 gr kaşar rendesi
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
1.
Etler küçük küpler şeklinde doğranır. Biberler ve taze soğanlar ince bir şekilde kesilir.
2.
Kaşar rendelenir, domatesler küp şeklinde kesilir; tüm malzemeler karıştırılır, küçük güveç
kaplarına konur.
3.
210 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
4.
Fırından almadan 5 dakika önce üzerine tekrar kaşar serpilir yeniden fırına verilir üzeri
kızarınca fırından alınır.
Et Yemekleri