Page 185 - strateji

Basic HTML Version

175
FIRINDA ÇANKIRI GÜVECİ
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kilo et (kuzu eti tercih edilmeli)
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 adet kuru soğan
• 2 baş sarımsak
• 5 adet sivri biber
• 2 adet patlıcan
• 2-3 adet domates
• Sıvı yağ
• Karabiber ve tuz
• 1 su bardağı sıcak su
İşlem Basamakları
1.
İri kuşbaşı şeklinde doğranmış et, ara ara karıştırılarak suyunu çekip hafifçe kızarana kadar
güveçte pişirilir.
2.
Üzerine bir su bardağı sıcak su ilave edilir ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
3.
Salça ilave edilerek iyice karıştırılır ve fırına konulur.
4.
Birkaç kez karıştırılarak 15-20 dakika kadar fırında beklettikten sonra fırından çıkarılarak
üzerine sıvı yağ doğranmış soğan, sarımsak, yeşilbiber, tuz ve karabiber konularak iyice karıştırılır.
5.
Güveç fırına tekrar konulur, 35-40 dakika kadar fırında pişirilir.
6.
Soyularak 1 cm kalınlığında yuvarlak doğranmış patlıcanlar güvecin üzerine bir sıra dizilir.
7.
Üzerini örtecek kadar halka şeklinde doğranmış domatesler konur.
8.
Bu şekilde hazırlanan güveç fırına tekrar konularak bir saat kadar pişirilir.
9.
Sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri