Page 183 - strateji

Basic HTML Version

173
ERİK TAVASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg can erik
• ½ kg orta yağlı koyun eti
• 2 baş taze sarımsak
• 1 adet büyük boy soğan
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemekkaşığı biber salçası
• Yeterince tuz
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 3 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Kuşbaşı doğranmış et yemek tencereye konulur. ½ çay bardağı su ilave edilerek kavrulur.
2.
Et suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.
3.
Suyunu çekince ince kıyılmış soğan ve sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar kavrulur.
4.
Domates ve biber salçası ilave edilirerek biraz daha kavrulur.
5.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edilir. Ağzı kapatılarak orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar
kaynatılır.
6.
Etler yumuşayınca soyulmuş ve diş diş ayrılmış taze sarımsak ilave edilir.
7.
Daha sonra yıkanmış can erikler ve tuz eklenir.
8.
Tencerenin kapağı kapatılır. Erikler ve sarımsak yumuşayıncaya kadar pişirilir (Erik çok çabuk
pişer. Yaklaşık 10 dakika, süre uzun tutulursa erikler ezilir.).
9.
10-15 dakika kadar dinlendirilen yemek isteğe bağlı olarak bulgur pilavı eşliğinde servis edilir.
Et Yemekleri