Page 179 - strateji

Basic HTML Version

169
ETLİ PAZI BORANİ
İşlem Basamakları
1
. Sıvı yağda etlerin altı üstü kızartılır.
2.
Akşamdan ıslatılmış nohut (eğer nohut haşlanmışsa et piştikten sonra ilave edilecek) etlerin üze-
rine konup su eklenerek pişmeye bırakılır.
3.
Pazı sapları doğranıp az su ile haşlanır.
4.
Bulgur, kıyma, un, baharatlar ve suyla nohut büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
5.
Etli nohut karışımı pişince üzerine haşlanan pazılar suyuyla konur.
6.
Malzemelerin hepsi tuz da eklenerek iyice pişirilir.
7.
Bulgur köfteleri ayrı bir yerde az sıvı yağda hafifçe kızartılır.
8.
Büyük bir çukur kâseye etli-nohutlu-pazılı karışım boşaltılır, bulgur köfteleri ilave edilerek üzerine
kırmızı pul biber konularak servis edilir.
• 300 gram parça et
• 250 gram yağsız kıyma
• 1 demet pazı
• 1 su bardağı nohut
• 2 su bardağı bulgur
• 1 çorba kaşığı un
• Karabiber, pul biber
• Tarçın
• Tuz
• 3-4 yemek kaşığı Sıvı yağ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
Et Yemekleri