Page 177 - strateji

Basic HTML Version

167
ETLİ LAHANA DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler
• Orta boy lahana
• 300 gram kıyma (koyun)
• Kuru nane, karabiber, tuz
• 1 su bardağı pirinç
• 2 adet orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı salça
• 5-6 diş sarımsak
Üzeri için:
Nane veya sumak serpilebilir.
İşlem Basamakları
1.
Bir orta boy lahananın yaprakları çıkartılır.
2.
Lahananın içi oyulur.
3.
Bir orta boy soğanlar ince ince doğranır.
4.
Bir kaba; soğanlar, kıyma, salça, tuz, karabiber, pirinç, 1,5 dolu yemek kaşığı tereyağı koyulup
karıştırılır.
5.
1 tatlı kaşığı nane de bu karışıma eklenir.
6.
Karışım köfte kıvamına gelinceye kadar su eklenir.
7.
Harç, oyduğunuz lahananın içine doldurulur.
8.
Lahananın içi iyice doldurulduktan sonra birkaç lahana yaprağıyla lahananın ağzı kapatılır, ten-
cereye konur.
9.
5-6 diş sarımsak atılır.
10.
Tencerenin yarısına kadar su konulur, yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek
kaynamaya bırakılır.
Et Yemekleri