Page 175 - strateji

Basic HTML Version

165
ETLİ KARALAHANA (PANCAR) SARMA
Kullanılacak Malzemeler
• 1 bağ karalâhana
• ½ kg kıyma
• 1,5 çay bardağı pirinç
• ½ demet maydanoz
• 1-2 adet soğan
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 tutam tuz
İşlem Basamakları
1.
Karalâhanalar yıkanır, sapları koparılır ve haşlanır; soğumaya bırakılır.
2.
Pirinçler yıkanarak süzülür.
3.
Soğanlar ince ince doğranır ve kıyma, maydanoz, pirinç, tuz ilave edilerek iç hazırlanır.
4.
Hazırlanan karalâhana iç ile sarılır.
5.
Üzerine sulandırılmış salça tuz ve sıcak su konularak pişirilir.
6.
Sıcak olarak servis edilir.
Karadeniz Bölgesi
Et Yemekleri