Page 173 - strateji

Basic HTML Version

163
ETLİ GÖLEVİZ YEMEĞİ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 4 yumru göleviz
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 1 kase kuşbaşı et
• 1 büyük boy domates
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 adet soğan
• Yarım limon
• İki çorba kaşığı zeytinyağı
• Birer tutam karabiber, tuz, kırmız biber, kimyon
İşlem Basamakları
1.
Kuşbaşı doğranmış etler, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir.
2.
Tencerede yağ ve soğan kavrulduktan sonra küçük küçük doğranmış domateslerle salça eklenip
özleştirilir.
3.
Tencerenin yarısına kadar su ilave edilir.
4.
Haşlanmış nohutlar tencereye aktarılır.
5.
Kaynayan suyun içine soyulup parizyen kaşığı ya da çukurca bir tatlı kaşığıyla doğranan (bu
önemli çünkü suyunu bu şekilde bırakıyor) gölevizler atılır.
6.
Sıkılmış yarım limonunun suyu ile tuz, karabiber,kırmızı biber,kimyon ilave edilerek orta ateşte or-
talama 25 dakika pişirilir.
Et Yemekleri