Page 169 - strateji

Basic HTML Version

159
ETLİ ARMUT YAPRAK SARMASI
Kullanılacak Malzemeler
• 250 gram asma yaprağı
• 1 adet kuru soğan
• 250 gram kıyma
• ½ su bardağı pirinç
• Tuz, karabiber
• 1 çay bardağı zeytinyağı (İstenirse katı yağ eklenebilir.)
• 1 yemek kaşığı salça
• ½ çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 3-4 adet parçalara ayrılmış kaburga (istenirse tencerenin altına yerleştirmek için)
Sosu için:
İsteğe göre limon suyu eklenebilir.
İşlem Basamakları
1.
Yapraklar salamura yapraksa tuzundan arındırmak için yarım saat kadar sıcak suda bekletilir.
2.
Soğan ince bir şekilde doğranır.
3.
Yaprak hariç, karıştırma kabında verilen malzemelerin hepsi çiğ olarak karıştırılır.
4.
Suyu süzülen yaprakların saplarını koparmadan hazırlanan iç malzemesi yerleştirilerek armut
şeklinde sarılır.
5.
Sapları yukarı gelecek şekilde pişirme tenceresine yerleştirilir.
6.
Tencere ocağa alınarak üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirilip kısık ateşte suyunu çekip yumu-
şayıncaya kadar pişirilir.
Et Yemekleri