Page 163 - strateji

Basic HTML Version

153
EKMEK DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 köy ekmeği
• 250 gram kıyma
• 2 adet soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• ½ demet maydanoz
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı tuz
• çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1 kg kuzu kaburgası kemiği
İşlem Basamakları
1.
Ekmeğin üzerinden ekmeğin şekli bozulmadan kapak kesilir ve içi çıkarılır.
2.
Soğanlar olabildiğince küçük doğranır.
3.
Tavaya yağ konulur, soğanlar ilave edilerek kavrulur, kıyma da ilave edilir.
4.
Salça, tuz ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
5.
Maydanoz ince ince doğranır.
6.
Ekmeğin çıkarılan kısmı bu karışıma ilave edilir, tüm malzemenin iyice karıştırılması sağlanır.
7.
Hazırlanan harç ekmeğin içine doldurulur ve kapağı kapatılır.
8.
Kuzu kaburgaları tencerenin dibine yerleştirilir, üzerine su ilave edilir ve içi doldurulmuş ekmek
kaburgaların üzerindeki suyla temas etmeyecek şekilde ağzı kapalı tencerede suyun buharında
pişirilir.
9.
Sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri