Page 153 - strateji

Basic HTML Version

143
CİĞER SOTE
Kullanılacak Malzemeler (12 kişilik)
• 1 tane koyun veya kuzu karaciğeri
• 5-6 dal maydanoz
• 2 kahve kaşığı un
• 2 tane orta büyüklükte domates
• 1-2 diş sarımsak
• 2 tutam kekik
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Karabiber, tuz
• 1 bardak sıcak su
İşlem Basamakları
1.
Ciğer yıkanıp temizlenir, kurulandıktan sonra zarı soyulur.
2.
İki parmak genişliğinde parçalar halinde enlemesine, bıçak sırtı kalınlığında, şerit biçiminde doğ-
ranarak bir kaba konulur.
3.
Domateslerin kabuğu soyulup küçük küçük doğranır.
4.
Yemekten 15 - 20 dakika önce büyükçe bir tavada yağ, hafifçe kızdırıldıktan sonra ciğer konur,
suyu çekilinceye kadar kavrulur.
5.
Un ve domates ilâve edilir.
6.
Karabiber, tuz, kekik ve doğranmış sarımsak içine atılır.
7.
Birkaç defa karıştırılıp bir bardak sıcak su eklenir.
8.
Birkaç taşım kaynatılır, tabağa alınarak servis edilir.
Et Yemekleri