Page 151 - strateji

Basic HTML Version

141
CİĞER SARMA
İşlem Basamakları
1.
Takım ciğerin zarları ve lifleri temizlenir.
2.
Su ile haşlanıp soğutulur.
3.
Soğutulan ciğerler küçük küpler halinde doğranır.
4.
Suyu kaynatılır.
5.
Tereyağı tencereye konulup kızdırılır, önce fıstıklar kızartılır.
6.
Soğan eklenerek kavrulur ve pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur, tuz ve karabiber eklenir.
7.
Daha sonra haşlanmış ciğerler, kuş üzümü, pirinç kaynayan suyun içine dökülür.
8.
Tencerenin kapağı kapanıp ağır ateşte pişirilip bir müddet demlendirilir.
9.
Oda sıcaklığına gelince nane karıştırılır.
10.
Gömlek yağı ılık suya ıslanıp yumuşatılarak düz bir çarşaf gibi açılır on parçaya bölünür.
11.
Yapılan ciğerli harç her bir gömlek yağının üzerine paylaştırılıp dolma şeklinde sarılarak tepsilere
dizilir.
12.
Orta ısıdaki fırında sarmaların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
• Kuzu takım ciğer: 1 adet; karaciğer, akciğer,
yürek
• 2 adet kuzu gömlek yağı (iç yağı)
• 500 gr. pirinç
• ½ litre su
• 1 adet orta boy kuru soğan ince kıyılmış
• 50 gram kuş üzümü
• 50 gram çam fıstığı (Temizlenip akşamdan ıs-
lanmış.)
• 200 gram tereyağı
• 1 demet taze nane ince kıyılmış
• Yeterince tuz ve karabiber
Kullanılacak Malzemeler (10 kişilik)
Et Yemekleri