Page 139 - strateji

Basic HTML Version

129
BAYRAMORUĞU
Kullanılacak Malzemeler (12-15 Kişilik)
• 2 çay kaşığı kimyon
• 2 yemek kaşığı un
• 1 kg. yağsız sinirsiz et (köftelik)
• 1 kg. ince bulgur
• 2 çay kaşığı yenibahar
• 2 orta büyüklükte soğan,
• 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi,
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 tatlı kaşığı
İç Harcı için
• 800 gram kıyma
• 4 adet orta boy soğan
• 1 demet maydanoz
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 1 su bardağı çamfıstığı
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İşlem Basamakları
1.
Kıyma derince bir tencereye konulur, suyu çekilinceye kadar kavrulur.
2.
İnce kıyıImış soğan, yağ ve tuz, kıymaya ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar pişirilir.
3.
Ateşten alınan tencereye sırayla yenibahar, ceviz, çamfıstığı ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
Soğumaya bırakılır.
4.
Bulgur suyla yıkanır gibi ıslatılıp 1 saat bekletilir. Bulgur, tuz, soğan ve kimyonla karıştırılarak
kıyma makinesinden iki defa çekilir.
5.
Hazırlanmış olan köftelik et makineden geçen bulgur harcına eklenerek yoğurulur.
6.
Bu işlem yapılırken un azar azar serpilerek yoğurma işlemine devam edilir.
7.
Hazırlanmış köftelik harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak parmak yardımı ile
ince cıdarlı (ince duvar) olacak şekilde oyularak küçük mekik haline getirilir.
8.
Daha önce hazırlanmış olan kıyma malzemesi ile içleri doldurulup ağızları kapatılır.
9.
Bir fırın tepsisine birbiri üstüne binecek şekilde dizilerek üstleri yağlanır ve sıcak fırına sürülür.
10.
20 dk. Pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri