Page 133 - strateji

Basic HTML Version

123
AYVALI ET YEMEĞİ
Kullanılan Malzemeler
(
6 kişilik)
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 2 adet orta boy soğan
• 500 gram kemikli kuzu eti
• 3 orta boy ayva
• Tuz, karabiber
İşlem Basamakları
1.
Soğanlar küçük küçük doğranır, sıvı yağda kavrulur.
2.
Kemikli etler eklenir. Etler suyunu çekene kadar kavrulur.
3.
Etlerin üstüne çıkacak kadar su konur, tuz ve karabiber eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.
4.
Ayvaların kabukları soyulup ikiye kesilir, çekirdekli kısımları çıkarılıp iri iri doğranır.
5.
Bir çorba kaşığı toz şeker etlere ilave edilir, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı
kapalı olarak pişirilir.
6.
Sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri