Page 131 - strateji

Basic HTML Version

121
AYVA DOLMASI
Kullanılan Malzemeler
(
6 kişilik)
• 6 adet orta boy ayva
• 250 gram orta yağlı kıyma
• 1 su bardağı pirinç
• Bir tutam tuz, kırmızıbiber
• 1 çay bardağı üzüm pekmezi
• ½ yemek kaşığı salça
• 1 orta boy soğan
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı şeker
İşlem Basamakları
1.
Ayvalar yıkanır alt ve üstünden biraz kesilerek alt kısmından içi oyulur.
2.
Diğer tarafta kıyma ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, ½ kaşık salça, tuz, kırmızıbiber
karıştırılır; ayvaların içine doldurulur.
3.
Tencereye dizilir, üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ, pekmez, bir yemek kaşığı şeker katılır.
4.
Yemeğin tamamını aşacak şekilde su ilave edilir.
5.
Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Et Yemekleri