Page 125 - strateji

Basic HTML Version

115
ANKARA TAVA
İşlem Basamakları
1.
Tereyağına iri doğranmış soğan ve sıvı yağ konur, hafif kavrulur, incikler ilave edilir,
her tarafı kızartılır.
2.
Sıcak su ilave edilir, incikler pişinceye kadar kaynatılır, tuz ve tane karabiber ilave edilip
ateşten alınır.
3.
Pirinçler yıkanır, ılık tuzlu suda 15 dakika bekletilir.
4.
Ayrı bir kapta et suyu; tereyağı ve tuz ilavesiyle kaynatılır, haşlanmış nohutlar ve ıslanmış
pirinçler ilave edilir ve pirinç pişirilir.
5.
Pişen pilav, bir fırın tepsisine alınır, üzerine pişen incikler ve dilimlenmiş domates ve biber konur.
6.
Fırında 10-15 dakika biber ve domatesin pişmesi sağlanır.
7.
Tabağa önce pilav sonra incik alınarak domates ve biber süslemesiyle servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler
• 2 adet kuzu incik
• 1 su bardağı pirinç
• 2 su bardağı et suyu
• 1 kahve fincanı haşlanmış nohut
• 1 adet biber
• 1 adet orta boy domates
• Tuz
• Tane karabiber
• Tereyağı
• Sıvı yağ
• 1 soğan
Et Yemekleri