Page 109 - strateji

Basic HTML Version

99
TOYGA ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• 1 çay bardağı nohut
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 1 yumurta
• 1 yemek kaşığı un
• 1-2 yemek kaşığı tereyağı
• Kırmızıbiber
• Nane ve tuz
İşlem Basamakları
1.
Önceden ıslatılmış buğday ve nohut haşlanır.
2.
Yumurta, un ve yoğurt karıştırılarak haşlanan buğday ve nohuta eklenir.
3.
Tereyağı içinde un kavrulur, pembeşelince karışıma eklenerek 5-10 dakika pişirilir.
4.
Çorbanın üzerine kızarmış biber ve nane dökülür, servise hazır hale getirilir.
Çorbalar