Page 103 - strateji

Basic HTML Version

93
TİRİT
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1-2 ceviz büyüklüğünde kıyma (Kıyma yerine sadece et suyu kullanılabilir.)
• 2 yumurta (yumurta 3-4 e kadar kullanılabilir.)
• 1 tatlı kaşığı çemen tozu
• 1 yemek kaşığı un
• 1-2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 silme çay kaşığı tuz
• 1-2 tutam kırmızıbiber
• Bayat ekmek
• 6 su bardağı su veya et suyu
İşlem Basamakları
1.
Çemen tozu, un ve dövülmüş sarımsak bir kapta 1 su bardağı su ile karıştırılır.
2.
Yağ eritilip Kıyma kavrulur ve salça ilave edilir.
3.
Çırpılan yumurta kavrulan kıymaya katılıp pişirilir.
4.
3 su bardağı su tenceredeki karışıma ilave edilerek karıştırılır.
5.
Çemen tozu ile hazırlanan karışıma, tenceredeki karışımdan bir kepçe ilave edilerek çorbaya
eklenir.
6.
Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır.
7.
Kıvamı koyulaşınca 3-5 dakika kaynatılır.
8.
Bayat ekmekler küçük parçalara bölünür.
9.
Çorba sıcak olarak bayat ekmeklerle servis edilir.
Çorbalar