Page 101 - strateji

Basic HTML Version

91
TERMAL ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 küçük havuç
• 1 patates
• 1 kereviz
• 2 dal dereotu
• 1 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı bezelye
• 50 gram yağsız haşlanmış kuzu eti
• 1 kaşık yoğurt
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 litre et suyu veya su
• Yeteri kadar tuz
İşlem Basamakları
1.
Bir tencereye önce tereyağı konulup eridikten sonra un ilave edilir.
2.
Kavrulan una, bir litre su ilave edilir, karıştırılarak topaklanmamasına dikkat edilirek kaynatılır.
3.
Patates, havuc, kereviz, küçük küpler halinde doğranıp tencereye et ile birlikte ilave edilir. Pişince
bezelye, dereotu, sarımsak ince kıyılmış olarak eklenir.
4.
Terbiye için bir kase de az miktarda un, yoğurt, yumurta sarısı ilave ederek karıştırılır.
5
. Kıvamı koyu olursa az su daha ilave edilir.
6.
Kaynayan çorbaya karıştırarak, tuzu eklenir ve sıcak olarak servise sunulur.
Çorbalar